HURRAY, WEEDS! (DET ER IKKE SÅ SLEMT, NÅR ALT KOMMER TIL ALT)

Vi vil helst ikke have ukrudt i haven. Men nogle gange er ukrudt bare smukt, og det er gratis. Desuden tiltrækker den sommerfugle og bier, og nogle arter er gode til madlavning. Enhver ulempe har sin fordel, hvilket ukrudtet er ved at bevise.

Forstå haven
Der findes mindst hundrede ukrudtsarter i hollandske haver, hvoraf de mest berygtede og vedholdende er hestehov, padderokke og eng-bindsvineknop. Alle tre har så stærke rødder, at de er næsten umulige at luge ukrudt. Typen af ukrudt i din have siger meget om jorden og dens kvalitet. Hvis du f.eks. har et problem med hestehale, betyder det, at haven mangler mineraler. Der er altså noget at gøre, hvis man ønsker at forbedre det.

Andre oplysninger om ukrudt: Brændenælder og jordskokker vokser i næringsrig jord, hestehov foretrækker jord med dårlig struktur, og kløvergræs elsker nitrogenrig jord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *